GLYCINE

-Inför starten av Urtid/ Atelier Urtid bestämde vi att vårt företag alltid skall vila på två speciella "grundpelare" i valet kring vilka produkter Urtid skall erbjuda sina kunder. Auktoriserat återförsäljarskap samt att endast sälja produkter från oberoende, ofta familjeägda, tillverkare.Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra kunder GLYCINE´s produkter i egenskap av auktoriserad återförsäljare.

GLYCINE besitter en hel knippe egenskaper som vi värdesätter högt. Främst naturligtvis deras produkter. GLYCINE, har de senaste 10-15 åren utvecklats till ett fullfjädrat "brandname", med en identitet som lyser starkt och klart. Detta delvis med hjälp av märkets historia som tar sig en börja i urmakarstaden Bienne/ Biel 1914.

Eugène Meylan, grundaren av GLYCINE, var en skicklig ingenjör och urmakare som ständigt strävade efter perfektion. Till en början profilerade man sig genom sina små precisa urverk till damur som man monterade i boetter av platina och guld, ofta dekorerade med ädelstenar som såldes till förmögna kunder. Meylan nöjde sig inte med detta utan konstruerade och presenterade helt själv, runt 1931, ett mycket väl fungerande självuppdraget urverk. Tyvärr saknade Meylan kapital för att utveckla verket industriellt. 1938 deltog man, som en av 29 utställare, på Basel mässan, en årlig höjdpunkt inom horologin som GLYCINE inte missat sedan dess.

I början av 50-talet kom man i kontakt med civila och militära piloter från Schweiz och USA. Frukten av dessa kontakter blev, 1953, introduktionen av den första AIRMAN modellen..

AIRMAN 1


1984 övertog Hans Brechbühler (1927-2010) ägandet av GLYCINE från familjen Meylan. Till 2011 leddes företaget av Hans dotter Katherina Brechbühler, som sedan början av 1990-talet arbetat i företaget med bland annat designutveckling. 

2011 övertogs GLYCINE av Altus Uhren Holding AG under ledning av Stephan Lack.

Länk till GLYCINE´s officiella hemsida.

Länk till GLYCINE forum på WuS.

Mer om GLYCINE´s historia

Vänligen välj en underkategori:

« Det finns inga produkter i den här kategorin ännu.