MK II WATCHES

Sedan 20130301 är Urtid inte återförsäljare av MK II´s klockor. MK II har beslutat sig för att upphöra med att jobba med återförsäljare.

Vi beklagar detta.

Mannen bakom MK II heter Mr William P. Yao, mera känd som Bill Yao. Bill jobbade tidigare såsom investment banker i New York tills intresset för mekaniska ur i allmänhet, och militära ur i synnerhet, tog överhanden. Hans intresse och fascination för militärt tilldelade ur genomsyrar hans designarbete och produktion. Vi har träffat Bill personligen ett flertal gånger. En mycket sympatisk och behaglig person.

Bill är, enligt oss, mästare på att designa och producera egna ur med historiskt betydelsefulla militärur som förebild. MK II´s ur är inga replikor på "äkta vara", utan anses av entusiaster världen över, såsom ytterst seriösa sk. "Hommage", eller på svenska, hyllningar av sina inspiratorer. Jämför man noga MK II´s ur med sina förebilder ser man att det mesta är omdesignat, förbättrat och harmoniserat. Vi vet inte vad Bill´s asiatiska bakgrund spelar för roll, men faktum är att vi känner en österländsk harmoni kring Bill´s designer. Rena ytor, delikata former och enkelhet.

Från New Yorks finansvärld har Bill tagit med sig professionell precision och kompromisslös noggrannhet. Vi vågar påstå att MK II´s ur vida överstiger kvaliteten hos dess förebilder.

Bill anses också som en auktoritet när det gäller customization av klockor. MK II´s populära urtavlor och visare används flitigt av kunder som vill sätta sin egen prägel på sin klocka. Dock tror vi att Bill successivt trappar ner denna del av verksamheten till förmån för design och framtagande av kommande MK II modeller.

MK II har sitt säte i Wayne, PA, USA och består i skrivande stund av endast en person, Bill själv. Allt designarbete sker "inhouse" ( Bill har här god hjälp av sin fru som är utbildad grafisk designer ). Som nämnts tidigare, är Bill kompromisslös, så också med sina underleverantörer. Det monteringsarbete Bill inte utför själv, utförs av speciallistföretag i Schweiz.

Urtid är auktoriserad återförsäljare för MK II i Skandinavien.

Slutligen vill vi poängtera att MK II´s ur är långt ifrån massprodukter. Tillgången av ur kommer alltid att understiga efterfrågan. Årsproduktionen räknas i hundratal, inte 100 tusental som stora kända märken. Med tanke på det är MK II´s priser synnerligen attraktiva! Kvalitetsmässigt talar produkterna för sig själv.

Vänligen välj en underkategori:

« Det finns inga produkter i den här kategorin ännu.