"Vårt urmakeris främsta ambition är att leverera kvalitet"

Vår Urmakare har både goda värdefulla kontakter och erfarenhet. vi bygger ständigt vårt nätverk av kontakter, ett nog så viktigt inslag då långt ifrån alla delar till alla kalibrar går att "handla över disk".

"När vi på Urtids Urmakeri åtar oss ett jobb, åtar vi oss det fullt ut."

Det går bara att göra på ett sätt - rätt sätt. När det är dags för ditt mekaniska ur att få en service utför vi den på det enda korrekta sättet. Uret plockas isär totalt. Samtliga delar kontrolleras noga samtidigt som eventuella beläggningar avlägsnas. Därefter tvättas alla urverkets delar i en speciell tvättmaskin avsedd för detta. Boett och länk tvättas i en ultraljudstvätt med specialvätskor. Eventuella åtgärder utföres, kanske behöver någon del bytas ut, eller rent av tillverkas.

Urverket byggs sedan upp igen och förses med rätt smörjmedel, på rätt plats och i rätt mängd. Gången ställs in och verket monteras därefter i boetten. Under minst en vecka kontrolleras gång och gångreserv. Klockan testas även för vattenresistensen (trycktestas).

Vårt Urmakeri åtar oss service & reparationsarbeten på armbandsur och fickur. Prisexempel på vanligt förekommande servicearbete:

ETA Unitas 6497/ 98            från 2600:-
ETA 2801, 2804                   från 2600:-
ETA 28-serie                        från 2900:-

ETA/Valjoux 7750                 från 3800:-


Priset inkluderar frakt åter till kund och 1 års garanti på servicejobbet. Kostnad för ev. delar tillkommer.

Naturligtvis jobbar vi med alla förekommande kalibrar och fabrikat även om vissa tillverkare håller hårt om reservdelarna. En god regel är att kontakta oss per telefon eller E-post innan ni sänder in ert ur. På större jobb, ex.vis vintage armbandsur/ fickur, lämnar vi gärna kostnadsförslag. Då måste vi naturligtvis se objektet först. Kostnadsförslaget kostar 650:- inkl. returfrakt. Kostnadsförslaget är gratis om vi får utföra jobbet.

Grundpris service/ renovering av fickur, armbandsur alla tillverkare. Vintage ur tillverkade 1900 och framåt:

Fickur                                    3000:-/ ev. timdebitering.
Armbandsur manuellt            från 2600:-
Armbandsur automat            från 2900:-
Armbandsur kronograf          från 3800:-
Stämgaffelur                         från 4600:-

Kostnad för ev. delar tillkommer. 1 års garanti på jobbet ingår, fri returfrakt.

Handhavandefel omfattas inte av garantin.

Polering:

Vi åtar oss poleringsjobb. Vid normala servicejobb/ renovering ingår tvätt och uppfräschning av boett och eventuell länk. Ingen materialbearbetning i övrig. Begär kostnadsförslag om ni vill att vi skall bearbeta och polera ditt ur och länk.

Kontakta Urmakeriet per telefon:023-10815  eller via E-post: info@urtid.com